kampen mot anorexin

Vilka jäkla gökar.

Hur fan kan ni tro att man får all den där maten för 150 kronor? Fy, jag blir alldeles upprörd bara jag tänker på det. Ni är ju för fan värre än dom i Ung&Bortskämd – är det era morsor som handlar åt er, eller?

 

Nu ska jag förklara något för er. Alla priser är i svenska kronor.

Vetemjöl 10 kg: 155,00

Linser 2 kg: 115,60

Ris 2 kg: 73,49

Matolja 2,5 l: 118,50

Strösocker 2kg: 55,80

Salt: 21,80

Te 40pack: 32,91

Mjölkpulver: 14,90

Tvättmedel 3 kg: 93,00

Tvål: 26,50.

 

Vilket landar på en totalsumma av 707,50 svenska kronor (lägg märke till att jag inte tagit med tändstickor och ljus). Jag vette fan hur ni tänker om ni tror att man kan få så där mycket för 150kr.

 

Jag var arg över att mat är så jävla dyr här jämfört med i Pakistan (det stod att det var där i annonsen). Och jag tror inte att maten kommer ifrån Pakistan – dom skulle väl inte behöva några matpaket om dom hade maten där redan?

Jag irriterar mig över hur mycket båg det är inom sådana där organisationer. Jag irriterar mig på att man inte kan se var pengarna går och hur mycket företagen omsätter. Jag stör mig på att Anthony Lake åker runt i en jävla Bentley. Jag stör mig på att alla organisationer får in så jävla mycket pengar, men pengarna försvinner någonstans på vägen.

 

Fattar ni nu, eller måste jag upprepa det igen för era tjocka, trångsynta hjärnor?

Annonser

Kommentarer till: "Vilka jäkla gökar." (41)

 1. Men seriöst. Du är ju helt dum i huvudet. Du inser inte att det, på grund av den rådande globala ekonomin, är billigare att köpa mat i Pakistan än här? BNP mätt i PPP per capita och år var i Pakistan 2553 dollar, vilket man kan jämföra med Sverige vars BNP per capita år 2006 mätt i PPP var 34735 dollar per capita. Således motsvarar 150 kronor i Pakistan 2040 svenska kronor. Kan du då svara mig varför det är så hemskt att maten är billigare i Pakistan? De har ju en väldigt mycket sämre levnadsstandard än den som kreti och pleti har i Sverige.
  För det andra kanske du skulle ta och kolla upp grossistpriser. Du har uppenbarligen kollat i din lokala Ica-butik, eller hur? På Servera till exempel, kostar 10kg vanligt mjöl inte mer än 50 spänn. Sug på den du. Har du läst någon som helst sorts ekonomi?
  Sen felanvänder du ordet trångsynthet. Man är inte trångsynt för att man inte håller med dig, när du uppenbarligen inte har någon koll.

  Puss på dig.

  • det har du absolut rätt i. Och det är inte hemskt att maten är billigare i Pakistan än i Sverige – det är irriterande men förståeligt.
   Och resten då? Kan du förklara alla mina andra frågor, eller vill du bara hitta något att störa dig på?

  • Du kan fan vara felanvänd.

   Har jag sagt något om att folk är trångsynta som inte håller med mig? Nej, det har jag inte.
   Folk är trångsynta och naiva när dom, som du, tror på allt som sägs och skrivs.

   • 1. Kan du ställa upp dina frågor, så kan jag försöka besvara dem.
    2. Hur har jag visat att jag tror på allt som sägs och skrivs? Jag tror inte på konspirationsteorier främst av två skäl:
    i) De strider mot Ockhams rakkniv, och ii) Revisionism är inte attraktivt.
    För övrigt kan det säkert vara så att denna organisation är korrupt, men det framgår inte av dina argument.

   • Sen kanske man ska komma ihåg att det, enligt retorikens alla konster och regler, är fel att söka efter anledningen till någons åsiker och inte se till argumenten per se.
    Det är alltså fel att säga ”X tycker y eftersom X är moderat”. Det är inte fel att säga ”X tycker y, vilket är fel genom påståendet a som bevisas av tesen b”.

 2. För det andra behöver de matpaket eftersom de inte HAR RÅD med maten. Inte för att den finns där. Vilken jävla skarpsinnighet du visar på.

 3. Jag har alltid tyckt att du verkat smart. Men det är inte särskilt vackert när en smart människa ska bevisa för andra att man är så mycket bättre än någon annan. kan du tagga ner lite så kanske du får lite finare responser? det är klart man märker att pengarna inte går dit dom ska, så mycket pengar som går till välgörenhet varje år men knappt något händer. men för den sakens skull ska du inte ta åt dig så fort någon inte håller med dig, för alla har varsin åsikt och vi vet att dina åsikter gärna vill synas och höras. du är envis med att få alla över på din sida, men varför inte lämna ämnet och gå vidare, eller diskutera detta med problemets kärna – välgörenhetsorganisationerna. inte med dina bloggläsare, som du tydligt ändå inte tycker har så mycket innanför pannbenet.

  • ”men för den sakens skull ska du inte ta åt dig så fort någon inte håller med dig, för alla har varsin åsikt och vi vet att dina åsikter gärna vill synas och höras. du är envis med att få alla över på din sida, men varför inte lämna ämnet och gå vidare, eller diskutera detta med problemets kärna ”

   Li, det där hjälper inte. Jag vet vart det där kommer ifrån och varför. Kan ni inte säga något bra så säg ingenting alls. Det gäller alla elaka, negativa satar som kommenterar hennes inlägg. Inte bara du.

   • Jag är ingen sån person som för vanlighetens skull beter mig som en ”negativ sate” du beskriver Marie. Jag kommenterar nästan aldrig denna blogg eftersom jag oftast tycker om det jag läser. Men när jag läste det inlägget där hon riktade sig till oss läsare blir man så upprörd, hon har många fina bloggläsare – ska hon inte vara glad för det? Hur kan man när man uppnått en sån fin bloggläsarskara bara kräka ur sig så hemska ord? Det var det jag reagerade på, och förlåt om jag lät som den sate du beskrev. Kanske är vi det allihopa. Du vet att du kan inte döma mig på en kommentar, jag brukar vara änglasnäll vet du, men nu har du gjort mig arg och då måste man få ryta ifrån. (PS: Marie, jag känner en del negativa vibbar från dig också….DS)

    Ps 2. Jag vet att jag är löjlig som tar illa upp.

  • jag menade inte att vara dum mot er som läser, och för det ber jag verkligen från hjärtat om ursäkt.

   bara för att se var jag kommer ifrån: jag har varit medlem i en politisk organisation (behöver inte nämnas vilken, för det tror jag att ni fattar iaf) och jag VET hur jävla svårt det är att få igenom något. Min mamma jobbar inom EU, och jag har varit där och pratat med folk, och det är så instängt och konspiratoriskt att jag blir illamående.

   varför jag inte kan lämna ämnet är för att jag brinner för detta. Jag hatar orättvisor, och jag hatar giriga människor. Jag hatar att det finns vissa människor som roffar åt sig allt, medan dom lever på folks naivitet och att folk tror att dom ger till goda ändamål.

   Pengarna hamnar inte hos Kwon i Thailand, dom hamnar hos Andrew Lake, dom hamnar i tv – reklamer som kostar flera hundratusentals kronor.

   En helsida i DN kostar 175 000. Tv – reklam är dyrare, och deras reklamer är inte fem sekunder, dom är fem minuter.

   FAN, det gör mig så jävla arg.

 4. Fast riktigt så dyrt är det ju inte, inte där jag handlar iaf. 2 kg vetemjöl kostar ca 12 kr, alltså blir 10 kg ca 60 kr inte 150.
  1 kg strösocker hos ica kostar 11-12 kr så hur kan då 2 kg kosta 55.80?
  om du handlar för de priserna skall du nog byta affär.

  • det beror ju på var man handlar 🙂 jag kollade bara på Coops hemsida, för att se ca – priser 🙂

   var handlar du? 😛 jag är alltid tillmötesgående för mat som kostar mindre!

 5. Jag förstår hur du tänker,det gör jag. Men det är väl just det som de ovan sa, att det är de som inte har råd som får den här hjälpen? Och ja det kostar, för hjälporganisationen kostar ju också, alla måste ha lön etc, och sådär massor får de inte av staten. Men allt den här maten kommer ju fortfarande fram? Man kan följa pengarna och se exakt vad som hamnar vart?
  DU har alltid, alltid kunnat argumentara bra, alltid, men nu kändes det som om du verkligen.. blev asförbannad för att vi frågade hru du tänkte? Hur du menade? Men du skrev ju inte så himla utförligt? Inget av det som du skrev nu skrev du förut. Du kan ju itne tro att vi ska veta exakt hur du menar genom fem meningar?

  • men det är ju det som är så fel. varför ska folk som jobbar inom en hjälporg. ha pengar? Kan dom inte jobba ideelt, såsom BRIS? (jag förstår att dom måste ha lön, men ändå. och det är okay, men tänk på cheferna som plockar ut bonusar på miljoner. det är fan inte okay.)

   nej, jag blev inte förbannad för att ni frågade 😦 jag blev förbannad på att folk kunde vara så naiva att dom trodde på ”hjälporganisationer”, på att folk inte kan se vart pengarna egentligen går, på hela helheten. Jag blev ju inte arg på ER, jag är upprörd över hela situationen.

   Nej, jag fattar det. Jag var dum som blev arg, jag var dum som inte skrev exakt vad jag menade utan spydde ut all galla utan att förklara.

 6. Inte mycket fett kvar i den hjärnan.

 7. Hahahahahahahaha… så du tror de skickar paketen till Pakistan för att det inte finns nån mat i hela landet? Eller ens i angränsande länder? Det är väl för fan basvaror, inte kalles kaviar och västerbottenost. Och ja, dina kilopriser måste vara från en klassisk minimal camping-närbutik.1500% påslag.

 8. Anledningen till att DU ska BETALA för MAT som KÖPS i PAKISTAN åt en FAMILJ som BOR i PAKISTAN är för att DE INTE HAR RÅD ATT BETALA SJÄLV.
  DUMHUVUD.

 9. Då tar du och masar dig och ditt taniga arsle dit och bidrar på något bättre sätt om snärtan har någon annan bättre idé. Klagande fanskap.

 10. maten köps väl i pakistan? 150 kr här motsvarar nog ganska mycket där och de kan nog köpa allt det där då där nere…
  tror knappast man skickar ner massa mat?

 11. Anmärkningsvärt vore om pengakostnaden vore hög i förhållande till antalet matvarar.

  Inte tvärtom.

  Tji.

 12. jag tror visst att de kan köpa maten där (som självklart är billigare då också). maten kan ju finnas, men vara för dyr för invånarna, eller för långt ifrån osv. jag tror också att anledningen till att det skiljer 600spänn är för att det finns sponsorer/företag som säljer sakerna billigare just för att bidra och hjälpa till. MEN, sen tror jag också att det är väldigt mycket lögn i allt det här. för ingen hjälporganisation lägger så mycket pengar på marknadsföring och har så rika chefer utan att det påverkar själva slutresultatet – alltså det som de fattiga får. de ger säkert någon ynklig procent, men det de tänker på mest är att DE ska tjäna på det.
  den enda hjälporganisationen jag vågar lita på är actionaid där man köper en get/kossa/vattenpump/osv, att jag sen ger 1000 för den där vattenpumpen fast den kanske kostar 500 är väl synd, med det känns bättre att veta att man ger något fysiskt och inge pengar som kan försvinna och delas upp och bablbllbalba.

  vi är naiva, vi vill tro att pengarna går till rätt grej, men tyvärr finns det svin som bara tänker på sin egen vinning. och de kommer brinna någonstans.

 13. Mat är väl billigare där?
  Men jag förstår om du är upprörd över det andra.

  /Lilly

 14. Wow, du ägde verkligen ut alla nu :3

 15. FYI Köpte precis ett 100-pack te för 30 spänn. Earl grey, fin-te, inte det billigaste. Som nämns här ovan: det vore konstigare om man betalade överpris för varorna. Du kanske ska slipa på argumenten, det du skriver är argument som hjälper, snarare än stjälper organisationen.

 16. Om det är en statligt ägd organisation så pumpar staten in bistånd i det, det är antagligen det som dom har gjort. Du biddrar alltså med dom 150kr som fattas för att staten ska kunna skicka iväg det där.

  Dessutom, förstår du hur mycket perssonal kostar att ha anställda? Det är klart att det blir dyrt med administration! Ett företag måste ta ca 300kr betalt för att betala en anstäld ca 60kr i rena pengar.

  Men tillbaka till ämnet, vilken organisation är det?Antingen så köps maten på plats i pakistan vilket gör den billigare, antagligen direkt från skapare för att slippa mellanhänder vilket gör maten riktigt billig. Eller så pumpar staten in pengar. Det finns logiska förklaringar till priset.

 17. Seriöst, älskar alls kommentarer, faktist helrätt (Y)

 18. Skönt att se alla smarta kommentarer här, det gör mig glad!

 19. Matpaket känns så onödigt. Hellre ge en man ett fiskespö än en fisk, så han kan föda sig själv.

   • En lite kommentar bara, det är skillnad på utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. Utvecklingssamarbete innebär att människor får möjlighet att själva ta sig ur sin utsatthet (t.ex. ett fiskespö). Humanitärt bistånd är däremot mer direkt katastrofbistånd där människor behöver hjälp med basbehoven för att ens överleva. En seriös biståndsorganisation delar inte ut matpaket om det inte är en humanitär kris. Det finns en bra organisation med hemsida (charity rating) där kan man läsa mer om alla svenska biståndsaktörer. Charity rating granskar organisationer för att se hur seriösa de är, hur mycket av pengarna som kommer in som faktiskt går ut osv. Kolla!

 20. Det måste vara riktiga lyxlinser för ett så högt kgpris, och en riktig lyxolja också.. du tror inte pakistanierna nöjer sig med euroshopper? Det tror jag. Åk dit och kolla vad grejerna kostar innan du whinar över a tt svensk mat är dyr. Du har väl förmodligen ingen egen inkomst utan lever på andras ihopjobbade skattepengar.. det är nämnligen vad folk på socialbidrag och förtidspension o annat gör.. rätta mig om jag har fel. Men det känns som att du lägger din energi på fel frågor 🙂

  • jag skulle aldrig i hela mitt liv leva på bidrag. Förstår dom som har familj och sådant och MÅSTE ha pengar, men jag personligen skulle hellre bli uteliggare än att leva på andras pengar.

   • Hej, har du gått i privat skola eller?
    Har du enbart gått hos privat tandläkare, sjukhus, hälsokontroller? Har du aldrig lånat böcker på bibliotek? Använder du enbart dina privata bilvägar? Har er familj vägrat barnbidrag? Studiestöd?

    Tänk om en gång.
    Säker på att du inte levt på/utnyttjat andras pengar (skattemedel) någon gång i livet?

    mvh Mette

 21. REKLAMERNA BEHÖVS FÖR ATT GÖRA FOLK UPPMÄRKSAMMA PÅ ATT DET FINNS HJÄLPORGANISATIONER! Hur många människor tror du att det finns där ute som är beredda att jobba heltid och lägga ner sin kropp och själ på gratis biståndsarbete? Hur många tror du har råd med det??? Ska man inte kunna välj att få ha biståndsarbete som arbete även fast man är en ung tjej kommer från kista och inte en halvdöd stureplanstant? Tänk om någon ”fattig från sundbyberg” har en massa bra att tillföra en sådan organisation men inte har tid n pengar att jobba gratis?
  Also, det är jävligt svårt med biståndsarbeten då alla länder har sina egna tusen regleringar det är väll klart att saker då kan verka ”sitta fast”. Man vandrar i labyrinter – saker tar tid och är krångliga.
  Om saker inte såg ut som det gör idag i dessa organisationer skulle det antagligen inte fungera särskilt bra alls. Jag tror inte att de brister som finns inom detta är särskilt stora med tanke på vad de är för sorts människor som börjar arbeta inom sådana här organisationer. Man gör det knappast för lönen!
  Du verkar ju inte orka tänka efter alls! Du utgår från att precis allt är fel för att du råkade räkna fel med några siffror tidigare och efter det så måste du stå på dig hela vägen för att kunna lita på dig själv. Erkänn bara att allt du sagt är fel, släpp det och bara LYSSNA (läs)

 22. vemfan bryr sig om matpriserna ändå? svält er mot size zero, ekonomiskt och snyggt. om man dör på kuppen dör man väl åtminstone smal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: