kampen mot anorexin

Question

 

Tala om för mig hur en familj i Pakiztan kan få allt detta för 150 kronor.

 

Ifall jag skulle köpt detta hemma i affären hade det kostat mellan 700 – 1000 kronor. Who to blame? Idiotjävlarna bakom denna organisation eller matvarubutikerna? Jag tror på det första.

 

Giriga jävla chefer som suger i sig alla pengar för att kunna köpa sin nya Bentley. Ni äcklar mig. Eller som min granne, som byter Porsche varje år, men han har alltid samma färg så att folk som inte kan något om bilar ska kunna se någon skillnad. Jag vill kräkas på er, era materialistiska, vidriga idioter.

Annonser

Kommentarer till: "Question" (18)

 1. nu har jag inte läst något mer om detta, så jag kanske är helt ute och cyklar. men priset måste väl vara i relation till vad det kostar i pakistan, inte i sverige? nu vet jag inte om det köps varor i sverige som sedan skickas ner till pakistan, eller om varorna köps i pakistan. då har ju priset en naturlig förklaring. det senare borde ju vara att föredra då man främjar handeln inom det utsatta landet samtidigt som man ger behövande varorna. nu vet jag dock inte hur det faktiskt går till som sagt, men det är vad jag tror.

 2. Sådär enkelt som du säger är det tyvärr inte.

 3. Kan du utveckla? Jag förstår att man kan vara emot välgörenhet. Det är jag. Men, personerna som basar över SOS barnbyar? Hur är det materialistiskt att man som privatperson kan köpa detta till en by i Pakistan för 150 kronor när det kostar mer för en privatperson i Sverige?
  Det finns ju många faktorer som gör att det blir billigare att köpa detta paket. Exempelvis är grossistpriser en.
  Eller är det något slags konspirationsteori som jag inte hänger med i? Att allt bara skulle vara bluff och båg och att personerna bakom organisationen skulle roffa åt sig allt själva?
  Hänger inte med. Utveckla som sagt gärna.

 4. var fan köper du mat? det där har inte ett värde på 1000 kr? eller kanske om man köper ekologiskt, närodlat och skit. Men man kan få det där billigt. Men juste Paris, du vet väll inte vad billigt är eftersom du är så bortskämd och fin. Tanken att mat kan vara billig skrämmer dig kanske? Åk till rinkeby eller tensta eller något sådant där ställe som du skulle tycka är hemskt och äckligt och kolla matpriserna. Allting kostar inte guld och förmögenheter.
  Åh förlåt om jag sårat dig prinsessan på ärten.

 5. Det finns en anledning till att jag inte skänker pengar till välgörenhetsorganisationer, och det är för att jag vet att typ 90 % av pengarna jag skänker försvinner innan dom når sitt ändamål. Hade jag vunnit pengar, eller på något annat sätt blivit rik, så hade jag personligen åkt till en fattig by och försett dom med mat och vatten… För jag vill ju hjälpa till : (

 6. Seriöst. Var handlar du förresten? Detta är ju jättebilliga varor. Det skulle gå lös på högst 300 spänn. Och hur kommer det sig att du alltid säger att du är så intelligent? Kan det vara så att du bara umgås med puckon? Ditt resonemang är sjukt knapphändigt. Kan du förklara?

 7. Förstår faktiskt inte vad du vill säga med det här inlägget. Är du arg för att du inte kan få samma mängd varor för 150 kronor..? Avis på svältande, nice..

 8. Hajjar inte riktigt. Men.
  Skarru inte uppdatera snart då?…hm.
  Ta en sneak peak in my walk in dååee http://surfgirl.blogg.se
  så länge rå.

 9. hej, jag gillar din blogg jättemycket:) kan du snälla uppdatera mera, det är jätteintressant att läsa om exakt vad du äter och ditt kaloriintag varje dag.

 10. Du är kanske bloggvärldens mest materialistiska och pengakåta brud, och så gör du ett sådant här uttalande?

  Kunde inte bli mer pinsamt…

 11. Hej,
  Jag kommer att behöva polisanmäla en person för förtal för en kommentar gjord i din blogg tidigare. Jag behöver verkligen få tag i dig och få kommentaren borttagen för att slippa ta detta vidare. Det är ingenting jag vill, men jag behöver få bort mitt namn ur kontextet. Det är otroligt viktigt och jag hoppas därför att du hör av dig till mig. Det är ingenting mot dig utan mot en kommentar i din blogg.´

  Jag hoppas att du inser allvaret i detta och kontaktar mig så jag kan skicka länken med inlägget där kommentaren finns sparad.

  MVH
  Anonym

 12. Kontakta mig via mail.

 13. jag tror att den svenska kronar är värd mycket mer än i andra länder vilket betyder att man kan få mycketmer för 150 kr i något annatland än i svergie. Oftast är det billidare utomlands, speciellt i U-länderna.

 14. Förstår verkligen inte vad du vill ha sagt. Varorna är för billiga säger du, vad exakt är det de giriga gubbarna bakom organisationen ska roffa åt sej av då? Menar du att de inte levererar alla varor som de lovar? Menar du att påslaget är för stort i matvarubutikerna? Du fattar att det finns grossistpriser och butikspriser va? Sen kanske du ska tänka på att oavsett grosspris och påslag så har olika länder olika prisnivåer beroende på moms bl a. Jag tvivlar på att de inte köper varor på konsum i Sverige och skickar till Pakistan. Intelligent iakttagelse måste jag säga. Du är nåt stort på spåren…hahahahahaha

 15. NI ÄR SÅ JÄVLA STÖRDA SOM KOMENTERAR! allt hon försöker komma fram till är att alla pengar som folk sjänker till dom som ”hjälper” fattigdommen inte verkar gå framåt, man ser bara mer och mer i tidningarna att barna i afrika svälter och det är fruktansvärt! medans vissa kör runt i fräna bilar och andra skulle kunna kriga för att få ris till middag? FATTAR NI INTE VAD HON VILL KOMMA FRAM TILL TRÖGA AS?

  jag älskar din blogg och jag förstår vad du menar! kämpa på och dunderkram till dig!

 16. hahah, detta är så skrattretande. Visst, vissa organisationer som man skänker pengar till går inte oavbrutet till vad dem nu ska gå till. En organisation som jag dock älskar och som gör ett fantastiskt jobbär UNICEF. Ingen politisk inblandning och alla pengar går (nästan) oavbrutet till områden som behöver det. Det du skriver om att det ska kosta 700 kr det är skrattretande då du tar in andra faktorer som produktionskostanden och ett fett överpris som finns här i sverige. Man letar efter de billigaste varorna och köper där, för att det ska vara så konkurennskraftigt som möäjligt.

  Tro mig, om man hjälper UNICEF då händer saker. De som är ”fastanställda” på unicef får ingen fet lön direkt och alla andra är volontärer och alla pengar de får in är bidrag – bland annat från oss ”vanliga” människor.

  Om du tycker det är så jobbigt att ge 150 kr, då kan du istället gå in på UNICEFs gåvoshop på deras hemsida, där man t.ex. kan köpa 143 påsar vätskeersättning för 83 kr. Det kanske känns bättre och mer pålitligare för dig?

  Måste bara påpeka en gång till för alla andra som drar kommentaren ”man bara ger pengar, men ingenting händer, det finns ju fortfarande fattigdom”. HERREGUD, såklart ni tänker så när ni fan inte kan relatera till vad det är för värld vi lever i egentligen. lever gott med plasmatv:n och pizzan varje fredagskväll. Fattigdom är inte bland ett par 100 pers och det går inte över en dag, det tar flera, flera flera år. tiotals, hundratals år.

  helt jävla otroligt vilken skev bild av omvärlden man har alltså. MAN GÖR SKILLNAD MED DEN HJÄLP MAN GER! fatta det. sitt inte på röven och köp mcdonalds för pengarna. man hjälper till. bara senast så utrotade man stelkramp i burma. vet inte om ni tycker det är en hit eller om det bara ”är något litet, inget som kan relateras till att utrota fattigdom”.

  ville få ut min frustration

 17. Tänk på att de dessutom köper väldigt stora volymer vilket innebär att priset pressas och i övrigt är matgrossister, för de handlar antaglien inte på Willys Hemma, är betydligt billigare än de affärerna vi handlar i 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: